Stiri

 • Sfintii Trei Ierarhi
  Sfintii Trei Ierarhi

  31 Ianuarie 2013

  Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, sunt praznuiti pe 30 ianuarie. Au ajuns sa fie praznuiti impreuna pentru a pune capat disputei prezenta in mai multe comunitati crestine pe tema: cine este mai mare.

 • Sfintii Atanasie si Chiril
  Sfintii Atanasie si Chiril

  18 Ianuarie 2013

  Sfintii Atanasie si Chiril sunt sarbatoriti pe 18 ianuarie. Ei au luptat impotriva arianismului si nestorianismului, doua erzii din secolele IV si V.

 • Sfantul Ierarh Dosoftei
  Sfantul Ierarh Dosoftei

  12 Decembrie 2012

  Sfantul Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei, este cinstit pe 13 decembrie. A fost canonizat de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane pe 14 octombrie 2005. Sfantul Dosoftei s-a nascut in anul 1624 la Suceava.

 • Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica
  Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica

  04 Decembrie 2012

  Sfantul Cuvios Gheorghe s-a nascut in anul 1730, in Salistea Sibiului. Din cauza prigoanelor uniatilor, ajunge in Muntenia. La varsta de 19 ani, intra in slujba unui arhiereu aflat in Bucuresti, mitropolitul grec Rosca. Acest mitropolit il ia cu el

 • Postul Craciunului
  Postul Craciunului

  15 Noiembrie 2012

  Marti, 13 noiembrie, se lasa sec pentru Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului. Din randuielile bisericesti aflam ca se lasa sec in seara zilei de 14 noiembrie, insa, pentru ca in 2012 aceasta data cade miercurea, se lasa sec cu o zi mai inainte.

 • Sfantul Nectarie Taumaturgul
  Sfantul Nectarie Taumaturgul

  09 Noiembrie 2012

  Sfantul Nectarie s-a nascut pe 1 octombrie 1846, in oraselul Silivria din nordul Greciei. La varsta de 14 ani ajunge in Constantinopol, unde munceste doar ca sa-si castige hrana. La 20 de ani se retrage in insula Hios.

 • Biserica Sfanta Vineri - Herasca in plin proces de reconstructie
  Biserica Sfanta Vineri - Herasca in plin proces de reconstructie

  08 August 2013

  Lucrarile de constructie ale Bisericii Sfanta Vineri Herasca din Bucuresti au ajuns in prezent au ajuns la faza de acoperire a sfantului locas (mai precis acoperirea turlelor) urmand sa fie construit pridvorul, precum si sa se execute tencuiala exterioara